vissza a kezdőlapra Női fitymaszűkület?
dr. Czeke András
 
M
a
g
y
a
r
 
S
z
e
x
o
l
ó
g
i
a
i
 
T
á
r
s
a
s
á
g

A női nemi szerv, -mint örömforrás- szemlélése teljesen újkeletű a nőgyógyászok számára. Nekik a szülőcsatorna, és a fogantatás lehetősége lebeg a szemük előtt. Tisztelet a kivételnek!

Szexológusok körében - nőgyógyászati gyakorlat híján - elég ritka, aki a fejlődési rendellenességekhez (is) hozzá tud szólni.

Márpedig az esetek bizonyos százalékában az ok ebben áll. Amint a fiúgyermekeknél teljesen magától értetődő a fitymaszűkület meglétének vizsgálata az ÚJSZÜLÖTT korban, addig ezt a leánycsecsemőknél nem teszik meg. Mivel a leánygyermek csiklója fejlődéstanilag AZONOS a fiúgyermek péniszével, nemi szervével, így a fitymaszűkület, azaz a csikló előbőre általi részleges vagy teljes fedettsége itt ugyan úgy meg van, mint fiúgyermekek esetében.

Mivel azonban a csikló csak serdülőkorban kerül funkcióba, ezért a rendellenességre nem derül fény idejében.

Sőt, még EKKOR SEM, mivel a serdülő leány -tapasztalat híján- nem tudja megérezni, hogy mi a "normális" érzés, inger-válasz, ingerület, nincs összehasonlítási alapja! Azaz sok kisérletezgetésnek, örömtelen szeretkezésnek, testi élménynek kell még bekövetkeznie addig, amíg... természetesen frigidnek, orgazmus-képtelennek, vagy csökkent orgazmus-képességűnek könyveli el magát.

Remélhetőleg előbb utóbb eltökéli, hogy ebbe mégsem nyugszik bele, és felkeres, hogy egy egyszerű és gyors megoldással visszaadjuk, ami természetesen az övé! Testi örömeit!

 
Nemünk és a hormonok Vissza a Cikkek főoldalára Női szerepek - a szexuálpszichológus szemével