vissza a kezdőlapra Néhány levél arról a bizonyos hormonális fogamzásgátló tablettáról (M*)
dr. Pándy Mária
 
M
a
g
y
a
r
 
S
z
e
x
o
l
ó
g
i
a
i
 
T
á
r
s
a
s
á
g

M*: Merci-merci-oh!! ("vényköteles gyógyszer nevének használata a fogyasztó felé a jelenleg hatályos törvényekbe ütközik" hívta fel figyelmemet a Gyógyszercég)

Tisztelt Pándy Mária!

Döbbenten olvastam a www.drpandymaria.hu honlapján a M* tablettával kapcsolatos észrevételeit.

Jelen pillanatban nem tudok és nem is bírnék részletekbe merülni, röviden szeretném csak leírni tapasztalataimat: 5,5 éve szedem a M* - párommal, aki azóta a férjem, fél éve tartott a kapcsolatunk, amikor elkezdtem. Az elmúlt öt év boldogságát időről-időre előtörve árnyékolta be saját magam számára is érthetetlen, kapcsolatunk első hónapjaira egyáltalán nem jellemző "aszexualitásom", amit gyengébb pillanataimban egyszerűen frigiditásnak könyveltem el, próbálva elfogadni, hogy ilyen vagyok.
Hálát adok a sorsnak, hogy kedvesem mindennek ellenére kitart mellettem, borzasztóan érint azonban a tudat, hogy miattam nem működik életünk és házasságunk e fontos része. Teljesen véletlenül találtam rá írására, azóta is kavarognak a gondolataim: elképzelhető, hogy mindez a M* hatása? Tudom, milyen sokan szedik ezt a gyógyszert, valószínűleg ez adta meg a végső elhatározást, hogy "billentyűt ragadjak" és minden ellenérzésemet félretéve egy "kívülállót" avassak be problémámba.Kedves Mária!

Döbbenettel vettem észre az orgazmus hiányának témájában kutatva ezt a m* linket. Alapvetően nekem az orgazmus készséggel van problémám, de mikor elolvastam ezt a felhívást, eszembe jutott valami.

Az előző párkapcsolatom alatt én is a M* szedtem. Négy évig voltunk együtt, s tulajdonképpen a szexualitásra, ill. annak hiányára ment rá a kapcsolatunk. Emlékszem, eleinte, úgy kb egy éven át nagyon jó összhangba voltunk, s utána egyszer csak mintha elvágtak volna valamit, már nem kívántam többet a páromat. De olyannyira, hogy több hónapon át nem engedtem hozzám nyúlni. Később kicsit normalizálódott a helyzet, de csak mert erőt vettem magamon, s mondhatom, így is jóval az átlagon alul teljesítettünk. Én azt hittem, hogy mindez azért van, mert nincs orgazmusom. Biztos ez is szerepet játszott benne, de azért elég erőteljes vágynélküliségen mentem át. Szakítottunk.Tisztelt Doktornő!

Megdöbbenve olvastam honlapján a M* nevű fogamzásgátló vágycsökkentő hatásáról. Én 22 éves vagyok, 5 éve szedem a készítményt, és most jöttem rá, hogy mi lehet az oka, hogy szerető és odaadó Kedvesemet - aki 4 éve mindenben a társam - nem kívánom elégszer, eléggé. Nekem annak idején melegen ajánlotta a nőgyógyászom a M*-t, mert akkoriban ez volt az egyik legkisebb hormontartalmú készítmény.
Szerencsére szerelmünk elég erős ahhoz, hogy kibírta ezt a kiegyensúlyozatlanságot, de akkor azt hiszem, most lépnem kell.Kedves Doktornő!

M*-t szedek és sajnos én is azt tapasztalom, hogy nagyon lecsökkent a libidóm az utóbbi időben.. Nagyon kívánom a barátomat lelkileg, de testileg már nem annyira.. Mármint a testem nem kívánja a szexet, csak a lelkem...
Lassan egy éve szedem a gyógyszert. Már régebben is voltak efféle problémáim, amikor még csak fél éve szedtem. Letettem arról, hogy a gyógyszer a hibás, és fél évig nagyjából jól mentek a dolgok, de mostanában megint nem.
Mi lesz velünk? :-(Kedves Doktornő!

Ez valóban igaz a M*-ra! Sőt a tabletta abbahagyását követő hónapban 6cm-es alvadt vérrel telt cisztát találtak nálam. A ciszta felszívódása(?) után még fél évig fájdalmaktól küszködtem amit szintén fogamzásgátlóval próbáltak kezelni (L*) miután már a hajam is hullott azt is abbahagytam 2 hónap után. Csak az feledteti velem ezeket a kínokat hogy 1-2 héten belül megszületik a kisfiam!Én is a M* tablettát szedtem 6 évig és ugyanezeket tapasztaltam a tabletta szedésével, mint amit Ön említ a weboldalán. A tabletta szedés során gyakorlatilag teljesen megszűnt a nemi vágyam és nem értettem, hogy mi ennek az oka, azt hittem a kimerültség vagy hasonló. Akkor jöttem rá, hogy a M* okozza, amikor szünetet tartottam és már az első hónapban olyan szexuális vágyat éreztem, mint a tabletta szedése előtt. Akkor úgy döntöttem, hogy abbahagyom a M* szedését, és más gyógyszerrel fogok próbálkozni.Kedves Dr. Pandy Mária!

Azért keresem fel levelemmel, mert szó szerint ugyanezt tapasztaltam, és rá is ment az 5 éves kapcsolatom.
Akkor még nem tudtam, hogy mitől lehet ez, de most már igen.
Most egy új kapcsolatom van, és ismét elkezdtem szedni a M* tablettát, immár 4. hónapja szedem és a jelek most kezdenek jelentkezni.Kedves Doktornő!

M* szedtem évekkel ezelőtt, de hormonális problémám miatt D*-t kell szednem. A M* alatt is, de most a D* alatt is azt vettem észre, hogy a libidóm a béka feneke alá csökkent. A gyógyszermentes napok alatt tökéletes a vágyam a párom iránt, de a többi napon szinte semmi.
És így tovább, és így tovább...


Vágycsökkenést tapasztaló párok, gondoljanak a hormonális fogamzásgátlókra (M*)!!

 
Művi meddővé tétel Vissza a Cikkek főoldalára Nehéz együtt élni, de érdemes