vissza a kezdőlapra Halásztam a hálón
Tóth Kristóf István
 
M
a
g
y
a
r
 
S
z
e
x
o
l
ó
g
i
a
i
 
T
á
r
s
a
s
á
g

Egy huszonéves fiatalt kértünk meg arra, hogy írja meg mindazt, amit a számítógépes szexről tud. Fontosnak tartjuk, hogy a pedagógusok és szülők legyenek tisztában azzal, hogy az ifjúság nem ül tétlenül a felvilágosításra várva, és már nem elégszik meg a virágok beporzásával kezdődő szexuális felvilágosításokkal. Kíváncsiságukat kielégíti az internet. Valószínűleg sokan többet tudnak a szexről, mint azt szüleik gondolják.

Számítógépes szex

Mai fejlődő világunkban a számítógépes információ-közlés a régi leveles közlési mód szerepét látszik átvenni. Mint ahogy sokkal többet árulunk el magunkról, ha ezt névtelenül tehetjük, ugyanígy anonímok maradhatunk mindannyiunk alapvető kiváncsiságának kielégítésekor.

A számítógépen ugyanúgy tárolhatunk szövegeket, mint a régi olcsó erotikus füzetekben, ponyvaregényekben. Erotikus tartalmú történetek az első alkalomról, szerelmes hangvételű és a szexet egyszerű fizikai cselekedetként ábrázoló írások is olvashatók. Hasonló módon gyűjthetünk képeket és filmeket is. Itt könnyebb hozzájutni az Európában oly kevéssé elterjedt keleti erotikus rajzfilmekhez is. (Hentay) A technika fejlődésével párhuzamosan nő ezek minősége. Az internet elterjedésével ezen információk áramlása függetlenné válik határoktól, tértől, és természetesen néhány esetben a pénztől is.

Szó sincs arról, hogy a számítógép bármilyen módon rosszabb lenne, mint a papíron terjesztett „művek”, csak éppen sokkal elérhetőbb. Erre a felismerésre „szerencsére” az üzletemberek is rájöttek , így a legtöbb szextémájú számítógépes dologért fizetni kell. Természetesen még így is többszörösen megéri a számítógépes élménykeresés, mint vágyaink tárgya után szaladgálni a városban.

Mert lássuk be, hol máshol lehetne ily könnyen elérni a tiltott témákat? Úgymint: homoszexualitás, leszbiánizmus, különböző bőrszínűek iránti kiváncsiság kielégítése, melyek még viszonylag egyszerűbb témák, mint a többi:

 • Idősebb korúakkal való szex, (un. Nagymama-szex)
 • testileg deformáltakkal való szex, (háborús, esetleg beteg sérültek,akiket a mindennapi életben is ritkán látunk, vajon hogyan szeretkeznek?)
 • nekrofília (halottakkal való szex)
 • pedofília
 • bestializmus (állatokkal való szex)
 • pisi-kaki szex( csecsemőkori rögzülések, terület megjelölése primitív fokon)
 • tranzvesztitizmus (ellenkező nemű test birtoklásának érdekessége iránti vágy)
 • inceszt témák (Leginkább szereted, legtöbbször találkozol vele, valószínűleg családtag. És nem érdekli ez a szex-tabu.)
 • szado-mazo szex
 • úr és szolga-viszony (Dominának nevezik az uralkodó nőt, akinek a férfi szolgál.)
 • megkötözéses szex
 • pelenkás szex (egymást pelenkázzák, pólyázzák előjáték gyanánt, valószínűleg megint csak csecsemőkori rögzülések miatt)
 • és a többi fétisizmussal kapcsolatos információ (láb, csizma, ruhadarabok, köröm stb.)

Természetesen számítógépen keresztül szinte bármilyen létező szexuális segédeszközt, játékszert, könyvet és videót megrendelhetünk.

Direkt a párkeresésre szakosodott helyek várják a nagyszámú látogatókat. Még ha ez a számítógépen keresztül való rövid kapcsolatot jelenti is.

Az oly sokat emlegetett cybersex gyakorlatilag a telefonszex számítógépes változata, habár az interaktív képátvitel (amikor mindkét oldalon kamera is mutatja az eseményeket) sokat javít a dolgon.

Minél több fajta dolgot ismerünk meg, annál furcsábbnak tartjuk embertársaink szexuális érdeklődését. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy kevésbé értjük meg őket, de utánozni azért megfelelő környezetben élő embernek nincsen semmi késztetése. Mindent szabad a háborúban és a szerelemben, de a szerelemben csak akkor, ha minden résztvevő beleegyezik. Én személy szerint minden olyan fajtáját a szexnek kifogásolhatónak tartom, ahol maradandó negatív változás következik be a testén vagy a lelkén valakinek. (Csonkítások, megjelölések, személyiség megváltoztatása, vagy mások személyiségének elnyomása)

Kérjük a kedves Olvasót, hogy most ne rontson neki gyermekének, hogy „Te miket keresel a hálón?”, hanem érdeklődéssel kérje meg, hogy ha tud ilyen „titkos” helyeket, azokat mutassa meg. Első reakciónk ne az undor kifejezése legyen, hanem kérdezzük meg gyermekünket, hogy neki mi a véleménye. Lehet, hogy a következőket halljuk majd,

Minél több fajta dolgot ismerünk meg, annál furcsábbnak tartjuk embertársaink szexuális érdeklődését. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy kevésbé értjük meg őket, de utánozni azért megfelelő környezetben élő embernek nincsen semmi késztetése. Mindent szabad a háborúban és a szerelemben, de a szerelemben csak akkor, ha minden résztvevő beleegyezik. Én személy szerint minden olyan fajtáját a szexnek kifogásolhatónak tartom, ahol maradandó negatív változás következik be a testén vagy a lelkén valakinek. (Csonkítások, megjelölések, személyiség megváltoztatása, vagy mások személyiségének elnyomása) – és akkor akár meg is nyugodhatunk.

Ha ezek megismerését megtiltjuk az ifjúságnak, lehet, hogy a „tilos vonzása” törvény értelmében belezavarjuk őket olyasmik kipróbálásába, amit egyébként nem tettek volna meg.

2000.

 
Férfidolgok Vissza a Cikkek főoldalára Hogyan renováljuk házasságunkat?