vissza a kezdőlapra A Való Világ valótlanságai
dr. Pándy Mária
 
M
a
g
y
a
r
 
S
z
e
x
o
l
ó
g
i
a
i
 
T
á
r
s
a
s
á
g

„Mama, engem azzal csúfolnak az óvodában, hogy leszbikus vagyok!”– panaszolja egy kislány.
„Na, ne mondd! És miért?
„Mert papás-mamásat játszottunk és beleültem az „anyukám” ölébe!”
(Tehát jól használja a szót, aki mondta. 5 éves!)

Mi tudtuk 5 évesen, hogy egy ilyen fogalom egyáltalán létezik?? Igaz, hogy nem néztünk kora délutántól késő estig „felvilágosító” műsorokat a TV-ben! Lehet azt mondani, hogy „tessék kikapcsolni, ne tessék engedni a gyerekeknek, hogy nézzék, hogy erre van igény, ettől nő a nézettség!” A szülők este 6 óra körül vagy még később érnek haza a munkahelyükről. Ilyen műsorokat pedig már délutántól adnak. A gyerekek nézik, tanulás helyett! Megmondhatói ennek az óvónők, tanítónők. Ők mindig pontosan tudják, mi ment előző nap a TV-ben, mert elmesélik a gyerekek. Az óvodások eljátsszák! Nem szörnyű?? A Polgár gyerekeket féltették annak idején, hogy nincs gyerekkoruk??!! És a mai 100.000-ek? Koravének, média-függők, elbutultak lesznek. Vagy ez a modern világ? A minél ostobább tömeget könnyű bármire rávenni, bármit elhitetni vele?? Ébresztő!!

A „Való-tlan Világ” hasonlít a pszichológusok által jól ismert „börtön-kísérlet”-re. Ennek eredményeként megállapították, hogy az összezártság növeli az agressziót és a szexuális késztetést. Ezért ez a műsor a normális emberi lét meghamisítása. Kihasználja bizonyos emberek szex. fantáziájának kielégületlenségét. Vannak igen, ilyen betegségben szenvedők, amit voayörizmusnak nevezünk, de az nem jelenti azt, hogy a többség beteg. Rászoktatjuk már a gyerekeket a kukkolásra? Nem lehet elég „korán kezdeni”??

Az intimitás teljesen elvész ebben a mai világban! Mindaz, ami misztikussá teszi a szexet, a titok, a rejtély! És akkor csodálkozunk, hogy annyi a szexuális probléma? Merevedési problémák és korai magömlés a férfiaknál, orgazmus-hiány a nőknél. Aztán ezekről is lehet cikkezni, és nő az olvasottság. A mai fiatalok a spontaneitás teljes hiányában „szenvednek”.

Amit Való Világnak adnak el, az ellenkezik a normál szexualitás spontaneitásával. Ez a műsor művi! A szexhez intimitás szükséges, nem működik ország-világ előtt, és nem ilyen, mint amit „bemutatnak” olyan személyek, akik erre vállalkoznak. Őket céljaiknak megfelelően válogatták a műsor szerkesztői, a nézettséget mindenekelőtt szem előtt tartva. Ezek az emberek és szituációk nem tekinthetők átlagosnak! Például Ön, kedves olvasó, vállalná ezt a szerepet? A következő kérdés, hogy vajon megfelelne-e Ön, a szerkesztők kritériumainak? Úgy gondolja, hogy eléggé manipulálható, mindenre rávehető, eléggé exhibicionista egy tiszavirág-életű népszerűség érdekében? Vagy az anyagi javak annyira vonzók, hogy már mindenre képesek vagyunk értük? Akkor meg azt sugallja ez a műsor, hogy „add el a lelkedet, gazdag leszel!” Az emberek tudatába hamis képet épít, ál-helyzeteket, ál-emberekkel. Akik nézik, valószínűleg élmény-deficitben szenvednek, akik a rohanó nap után mások szexuális tevékenységének nézésével „eresztenek le”, ahelyett, hogy szerelmeskednének. Mert a szerelmeskedés nem egyenlő a közösüléssel!

A Magyar Szexológiai Társaság tagjainak klinikai gyakorlatában sok az olyan páciens, akik nem tudják megélni az intimitást. Az intimitás hiánya szexuális működési zavart okoz! És most erre rátesz még a média??!!! Kinek az érdeke???? A csökkent-értékű ember többet vásárol?? Biztos!

Emberszabású „majom a ketrecben”???

Tényleg ez a mai való(ságos) világ? Ez a mai média? Vagy a média szégyene? Ezért tanul egy újságíró annyit, hogy ezzel azonosítsák? A szakma nem háborodik fel?

 
A szexterápiáról Vissza a Cikkek főoldalára Adatok az értelmi fogyatékosok szexuális életéhez