vissza a kezdőlapra Sz. Mikus Edit
újságíró - szexológus
 
M
a
g
y
a
r
 
S
z
e
x
o
l
ó
g
i
a
i
 
T
á
r
s
a
s
á
g

Bemutatkozás

1980 óta foglalkozom szexológiával. Először elsősorban népművelőként szerveztem a témában sorozatokat, majd magam is felvilágosító előadásokat tartottam (kb. 2000-et) szerte az országban mindenféle korosztálynak, majd különböző képzések után a terápiás munkában is részt vettem. 1986-ban végeztem az ELTE Bölcsész Karán népművelő szakon, amit magam alakítottam át szexológiává. Ezekben az években tanultam az egyetemen Lux Elviránál és Buda Bélánál szexterápiás módszertant. Később a Magyar Szexológiai Társaság szervezésében tartott szakképzésen szexuálpszichológiát, amit Lux Elvira vezetett. Az alap pszichológia szakot nem akartam elvégezni, viszont megjelent az a pszichológia szak, amit már nagyon vártam és 2011-ben elvégeztem az integrál pszichológiát Gánti Bence vezetésével. (Az általános pszichológia alap ismereteket is felölelő, de a pszichológiát integrál módon szemlélő, spirituális, szakrális megközelítésű ember ismeret és segítő szemlélet nagyon sok gyakorlati, terápiás ismerettel.)

Alapító tagja lettem a Magyar Szexológiai Társaságnak, és az első hónapoktól kezdve aktívan részt vettem a munkájában. Az első szexológiai konferenciákon is már előadtam, mindig a magam stílusában és témájában, elsősorban a szex edukációról, és ennek részeként írtam cikkeket a nyomtatott és az elektronikus sajtóban, írtam könyveket önállóan és társszerzőként. Feladatomnak tekintettem – tekintem ma is – a hazai szexuális kultúra terjesztését és fejlesztését. Az újságírást, és a tömegkommunikáció minden formáját gyakoroltam és kedvelem: rádió, televízió, sajtó önállóan és riport alanyként.

A Magyar Szexológiai Társaság alapítója és vezetője Lux Elvira volt, őt Pándy Mária követte vezetőként, majd én vettem át a Társaság vezetését, de megváltozott működési formánk és szerepünk miatt a funkcióknak jelenleg nincs jelentősége.

Jelenleg elsősorban terapeutaként dolgozom Kecskeméten és Budapesten egyaránt, az egyéni alkalmakon kívül kis létszámú csoportokat is indítottam, melyek elsősorban a nemi szerepek és a szexualitás egészséges megélése, a jó és harmonikus párkapcsolatok működtetése érdekében jöttek létre. Továbbra is a tömegkommunikáció minden formáját kedvelem, ahová felkérnek szívesen elmegyek. Tíz éven át voltam az Nlcafé szexológus szakértője. Munkámban elsősorban az integrál szemléletet képviselem és módszereit alkalmazom.

Minden információ megtalálható a honlapomon: www.szmikus.hu
Rendelési idők, elérhetőségek, telefonszámok, melyek nyilvánosak.
Cikkeimet először mindig a honlapomon és a Facebookon lévő hivatalos oldalamon teszem közzé.

Sz. Mikus Edit

Elérhetőség

Telefon:

06-20-943-28-75

E-mail:

edit@szmikus.hu

Város:

Budapest, Kecskemét

Fontosabb publikációk

További információ

www.szmikus.hu
hivatalos Facebook oldal

 
  Vissza a tagok listájához